Πρόγραμμα παρέμβασης για παιδιά στο φάσμα αυτισμού

Μαθαίνω το παιδί μου να μαθαίνει…
..για το παιδί με ΔΑΔ και την οικογένειά του!

Φτιάξαμε για τα παιδιά στο φάσμα αυτισμού, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα ελληνικά δεδομένα!

Για πρώτη φορά ο γονιός εμπλέκεται άμεσα στην εκπαίδευση του παιδιού του με τη φυσική του παρουσία στο μάθημα.  Οι γονείς (ένας ή και οι δύο) μαζί με τα παιδιά φτιάχνουν ομάδες και σε έναν χώρο με πλούσιο υλικό, καθοδηγούνται από ειδικούς επί τω έργω σε δραστηριότητες:

  • για τη γλωσσική τους ανάπτυξη,
  • για τη γνωστική τους εξέλιξη,
  • για την ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων,
  • για την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία,
  • για τη χαρά του παιχνιδιού και το δέσιμο,
  • για το χτίσιμο κοινωνικών δεξιοτήτων,
  • για τη διαχείριση ανεπιθύμητων συμπεριφορών.

Σε ποιες οικογένειες απευθύνεται:

Ο «Πρωινός Πλανήτης» είναι ιδανικός για παιδάκια που δεν έχουν ενταχθεί ακόμα σε σχολικό πλαίσιο ή που ενώ παρακολουθούν σχολείο, ακόμα δεν έχουν μπει στην ομάδα και δε συμμετέχουν σε δραστηριότητες.

Είναι απαραίτητη η παρουσία ενός από τους δυο γονείς τουλάχιστον καθώς το πρόγραμμα έχει στόχο να εκπαιδεύσει τους ίδιους στο πώς να μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τους   κ α θ η μ ε ρ ι ν ά !

Η λειτουργία του Πρωινού Πλανήτη:

Το τμήμα θα λειτουργεί 2 πρωινά την εβδομάδα από τις 9.30 ως 12.00. Όταν μια ομάδα συσταθεί, οι μέρες και οι ώρες θα είναι σταθερές για όλα τα μέλη της ομάδας. Οι γονείς μαζί με τα παιδιά παίζουν και ασχολούνται με διαφορετικές δραστηριότητες ή φτιάχνουν μικρές ομάδες αλληλεπίδρασης, ανάλογα με τους στόχους και το εξατομικευμένο πρόγραμμα που έχουμε αποφασίσει για το κάθε παιδί. Ο ειδικός καθοδηγεί τους γονείς δείχνοντας τις σωστές δραστηριότητες, τον τρόπο καλύτερης μετάδοσης, τα σωστά διαλείμματα, τους ενισχυτές και το κίνητρο, τη διαχείριση ανεπιθύμητων συμπεριφορών κλπ. Ο θεραπευτής δίνει παραδείγματα, αλλά κυρίως δείχνει στο γονιό πώς ο ίδιος μπορεί να τα καταφέρει να επιτύχει το στόχο του και να περάσει καλά με το παιδί του!

Γιατί να το επιλέξω:

Εμείς στον πλανήτη, είδαμε την αγωνία του γονέα να παρακολουθεί το πρόγραμμα του παιδιού του για να μπορεί να «ξεσηκώσει» πληροφορίες για το σπίτι και το κάναμε πράξη. Η ζωντανή αναμετάδοση των εξατομικευμένων μαθημάτων που κάνουμε πρώτοι από τον Σεπτέμβρη, αποδείχθηκε πολύ σημαντική στην εξέλιξη και την πρόοδο των μαθητών μας. Αποτέλεσε τεράστιο εργαλείο στα χέρια των γονιών που ήθελαν να εμπλακούν με την εκπαίδευση του παιδιού τους και δεν ήξεραν τον τρόπο. Τώρα, πάμε ακόμα ένα βήμα παρακάτω και βάζουμε τον γονιό μέσα στην τάξη να γίνει δάσκαλος ο ίδιος! Η παρατήρηση και οι καταγραφές μας παρουσιάζουν εντυπωσιακά δεδομένα γα τους μαθητές των οποίων οι γονείς αποφάσισαν να εμπλακούν με τον τρόπο που δείχνουμε. Τα παιδιά προχωρούν εξαιρετικά γρήγορα και ταυτόχρονα περνούν καλά και επικοινωνούν με τα πιο σημαντικά πρόσωπα, την οικογένειά τους!

Ελάτε να γνωριστούμε και να συζητήσουμε από κοντά το πρόγραμμά μας με ένα ραντεβού στο 210 9609172 ή στο 693 613 1982.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και η επιλογή κάθε ομάδας θα γίνει έπειτα από ΔΩΡΕΑΝ συναντήσεις με τις υποψήφιες οικογένειες.

Κόστος προγράμματος ανά μήνα: 400 ευρώ

 

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter