Ομάδες Σχολών Γονέων

Η ενασχόλησή μου με τα παιδιά τα τελευταία δέκα χρόνια, μου έδειξε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των γονέων στην εξέλιξή τους, στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοεικόνας τους, στη διαμόρφωση της προσωπικότητά τους και στη μελλοντική τους ανεξαρτησία. Γι’ αυτόν το λόγο, εκπαιδεύτηκα στο συντονισμό Ομάδων Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο σύμφωνα με το εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη.

Στις ομάδες μας συμμετέχουν γονείς που θέλουν να ενδυναμώσουν το ρόλο τους, να εκπαιδευτούν και να προλάβουν. Οι σχολές γονέων είναι ένα σχολείο για γονείς στο οποίο συζητώντας, μαθαίνουμε να εκφραζόμαστε, να μοιραζόμαστε, να νοιαζόμαστε και να ακούμε τις ανάγκες των παιδιών μας αλλά και τις δικιές μας.

Κάθε ομάδα αποτελείται από γονείς με παιδιά με παρόμοια χαρακτηριστικά (π.χ. ηλικία) και συναντιέται μια φορά κάθε δεκαπέντε μέρες, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες. Μέσα από τις εμπειρίες του ο καθένας βοηθά την ομάδα, δίνει και παίρνει πολύτιμες πληροφορίες που θα τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει δύσκολες ή άβολες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στη σχέση του με το παιδί του.
Εξειδικευμένες ομάδες για γονείς με παιδιά:

Το κόστος ξεκινάει από 50 ευρώ το μήνα (2 συναντήσεις) και γίνονται ειδικές τιμές για ζευγάρια, καθώς και για ομαδικές έγγραφες.

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter