Ομάδες Εικαστικής Έκφρασης

Η Αγγέλα Μυλωνάκου* μυεί παιδιά και γονείς στον κόσμο των εικαστικών και της τέχνης με δύο διαφορετικού τύπου εργαστήρια για παιδιά και γονείς στον Πλανήτη!

Δημιουργώ με τη μαμά μου/το μπαμπά μου!

Εργαστήρι εικαστικής έκφρασης που απευθύνεται σε ζευγάρια γονέων-παιδιών. Μία δημιουργική, γεμάτη φαντασία εικαστική εμπειρία, μέσα στην οποία η χρήση της συμβολικής έκφρασης, καθιστά τη δημιουργία εικόνων τον κύριο τρόπο επικοινωνίας.

Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, οι γονείς ανακαλύπτουν ξανά τις ανάγκες των παιδιών τους, ανταποκρίνονται σε αυτές με περισσότερη ευαισθησία και αναπτύσσουν ένα νέο κώδικα επικοινωνίας μαζί τους. Μαθαίνουν να δημιουργούν με φαντασία με τη βοήθεια και την επίβλεψη ειδικού και έχουν τη δυνατότητα να γενικεύσουν τις καινούργιες γνώσεις στο σπίτι, προσφέροντας έτσι στο παιδί καθημερινή δημιουργική απασχόληση.

Τα εργαστήρια έχουν στόχο το «μαζί», λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα τη συναισθηματική έκφραση του γονέα, αλλά και το συναισθηματικό και αναπτυξιακό επίπεδο του παιδιού, με σκοπό την επεξεργασία του πρωταρχικού δεσμού με μη λεκτικό τρόπο και την ανάπτυξη της σχέσης τους.

  • Απευθύνεται σε γονείς με παιδιά από 2 ετών.
  • Οι ομάδες πραγματοποιούνται ένα πρωινό την εβδομάδα με διάρκεια 1 ώρα.
  • Το κόστος είναι 50 ευρώ/μήνα.


Δημιουργώ και εκφράζομαι στην ομάδα!

Εργαστήρι εικαστικής έκφρασης που απευθύνεται σε ομάδες παιδιών. Εκμεταλλευόμαστε τις ανακουφιστικές και θεραπευτικές ιδιότητες της τέχνης και εξελίσσουμε τη δημιουργική απασχόληση εστιάζοντας στην προσωπική ανάπτυξη.

Μέσα από την επαφή με τις τέχνες και με κύριο εργαλείο τα εικαστικά, θα ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας, θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε συναισθήματα, να τα αποδεχτούμε και να τα αποφορτίσουμε. Θα μάθουμε να συνυπάρχουμε και να συμμετέχουμε στις ομαδικές διεργασίες, αποφεύγοντας την κοινωνική απόσυρση και τις αντικοινωνικές συμπεριφορές, βρίσκοντας ισορροπίες ανάμεσα στη διατήρηση της προσωπικής ταυτότητας και στην ένταξη στην ομάδα.

  • Οι ομάδες απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών και πάνω.
  • Ομάδες πραγματοποιούνται και για παιδιά με μικρές ή μεγαλύτερες δυσκολίες (στο λόγο, στην κίνηση, στην ανάπτυξη, στην κοινωνικότητα κλπ).
  • Τα τμήματα είναι κάθε Σάββατο ή Κυριακή κατόπιν συνεννόησης για 1,5 ώρα.
  • Το κόστος είναι 50 ευρώ/μήνα.

*Η Αγγέλα Μυλωνάκου μας συστήνεται:

Γεννήθηκα στην Αθήνα, το 1977, χειμώνα και χαράματα. Παραδίδοντας σκέψεις και συναισθήματα γραμμένα σε χαρτοπετσέτες, σε μολυβένιες φιγούρες και στις χορδές της κιθάρας μου, μεγάλωσα.

Το 1999 πήρα το πτυχίο μου από το Τ.Ε.Ι. Κοινωνικής Εργασίας Αθήνας. Μετά από χρόνια στο ωδείο, πήρα το Πτυχίο Αντίστιξης το 2004. Μεγάλωσα κι άλλο και το 2005 αποφοίτησα από τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη.

Για τρία χρόνια, εργάστηκα σαν κοινωνική λειτουργός σε Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Συνάντησα ηλικιωμένα άτομα, άτομα με σωματική αναπηρία, νευρολογικά νοσήματα, άτομα με νοητική υστέρηση και ψυχικά ασθενείς. Αργότερα, ως ηθοποιός, συνάντησα κι άλλους ανθρώπους, φανταστικούς (και πραγματικούς) χαρακτήρες, συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις («Λευκές Νύχτες», «Χορεύτρια με ρόδες», «Θεσμοφοριάζουσες») και τηλεοπτικές σειρές («Θα βρεις το δάσκαλό σου»).
Μεγαλώνοντας κι άλλο, φαίνεται ότι επιθύμησα να επιστρέψω πίσω, να «μικρύνω» πάλι δε γινόταν, κι έτσι παρακολούθησα βιωματικά σεμινάρια για τη μουσική εκπαίδευση και το θεατρικό παιχνίδι. Από το 2002 παρουσιάζω προγράμματα για παιδιά, ασχολούμαι με τη δημιουργική απασχόληση, τη σκηνοθεσία και οργάνωση παραστάσεων, σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Από το 2007 διδάσκω το μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού σε ιδιωτικό ΙΕΚ.

Ωστόσο, η προσωπική μου ανάγκη για έκφραση μέσα από την τέχνη, οι γραμμένες χαρτοπετσέτες και οι σπασμένες χορδές της κιθάρας μου, δε με άφηναν σε ησυχία. Το 2010, με έφεραν στην πόρτα του Κέντρου Τέχνης και Ψυχοθεραπείας. Εκεί, ξεκίνησα να παρακολουθώ μεταπτυχιακό κύκλο ειδίκευσης στην εικαστική ψυχοθεραπεία και μπήκα στη διαδικασία να ανακαλύψω εκ νέου την επικοινωνιακή και ιαματική δύναμη της τέχνης. Από τότε μέχρι τώρα, παρακολούθησα πολλά σεμινάρια για τη θεραπεία μέσω τέχνης και τον τρόπο που εφαρμόζεται σε παιδιά και οικογένειες. Δούλεψα με παιδιά που ζουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας και παιδιά με πολυαναπηρίες. Παρουσίασα μάλιστα τη δουλειά μου, στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας το 2012.

Τώρα λέγομαι «μεγάλη». Στα μάτια του πεντάχρονου γιου μου όμως βλέπω τον εαυτό μου κοριτσάκι. Στο σπίτι μαίνονται μάχες: Πειρατές, Ζορρό, σούπερ-ήρωες. Μαρκαδόροι και πινέλα σε πρώτη ζήτηση. Γιατί πιστεύω στην τέχνη. Πιστεύω, ότι μέσα από την τέχνη, μπορούμε να δημιουργήσουμε από την αρχή έναν πιο υγιή, ευαίσθητο αλλά και ισχυρό, απαλλαγμένο από φόβους εαυτό, που εμπιστεύεται να ζήσει μία γεμάτη συναισθήματα, χαρούμενη ζωή!

Αυτό το χρόνο, κατάφερα να «αποσπάσω»(!) από τη Φανή, άδεια παραμονής στον Πλανήτη της, πραγματοποιώντας εργαστήρια εικαστικής έκφρασης για γονείς και παιδιά. Σας περιμένω να γνωριστούμε με χαρά!

Αγγέλα

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter