Ανοικτή ημέρα για παιχνίδι και ενημέρωση!

Ο Πλανήτης μεγάλωσε και γιορτάζει!

 • για τα Χριστούγεννα..
 • για το καλό..
 • για τα παιδιά..
 • για τους γονείς..

..αντί εγκαινίων σκεφτήκαμε να οργανώσουμε μια ημέρα δράσεων για τα παιδιά και ενημέρωσης για τους γονείς!

Ανοίγουμε τον καινούργιο μας χώρο και σας περιμένουμε με σύσσωμη την επιστημονική ομάδα μας για να γνωριστούμε, να παίξουμε και να συζητήσουμε!

Για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, θα χαρούμε να συλλέξουμε και να μεταφέρουμε ρούχα, παιχνίδια και τρόφιμα που μπορεί να σας περισσεύουν, ώστε να φτάσουν στα χέρια ανθρώπων που τα έχουν πραγματική ανάγκη!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΑΣ

10.00 – 10.30
Πίνουμε καφέ και γνωριζόμαστε! Συζητάμε με τους γονείς προβληματισμούς και απαντάμε σε ερωτήσεις ελέγχου για την ανάπτυξη των παιδιών. Βλέπουμε τα παιδιά σε δραστηριότητες γλωσσικής, κινητικής και γνωστικής ανάπτυξης και ενημερώνουμε σχετικά για τις ικανότητες και τις δυσκολίες τους!

10.30 – 11.00
Ο παιδοδοντίατρος Γιάννης Μπρόκος δείχνει στα παιδιά πώς να φροντίζουν τα δόντια τους σε μια διαδραστική παρουσίαση για τη στοματική υγιεινή! Ο γιατρός θα είναι στη διάθεση τον γονέων μετά τη δράση για συζήτηση και απαντήσεις σε απορίες και προβληματισμούς.

11.00 – 12.00
Παράλληλες δράσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας:

 • Εικαστικό εργαστήρι έκφρασης. τα παιδιά παίζουν, κατασκευάζουν και δημιουργούν με στόχο τη γνωριμία της ομάδας, την έκφραση των συναισθημάτων και την αλληλεπίδραση. Την ομάδα συντονίζει η Αγγέλα Μυλωνάκου, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια.
 • Στην παρέα μας θα είναι και η ομάδα της παιδικού σταθμού – νηπιαγωγείου «Διάπλαση» για να παίξει με τα παιδιά και να τα απασχολήσει δημιουργικά!

Για τους γονείς:

 • Τι παιχνίδια να παίζω με το παιδί μου. Λογοθεραπευτής και εργοθεραπευτής σας παρουσιάζουν εκπαιδευτικό υλικό και παιχνίδια που μπορείτε να παίζετε με τα παιδιά προσχολικής/πρώτο-σχολικής ηλικίας στο σπίτι. Εξηγούμε τους στόχους που πρέπει να έχουμε σε κάθε ηλικία και τη σημασία του παιχνιδιού για τη γνωστική, γλωσσική και κινητική ανάπτυξη των παιδιών!

12.00 – 13.00

Για τα παιδιά:

 • Μουσικό-κινητική, χορός και παιχνίδι από την Ηλέκτρα Γκαβογιάννη της σχολής χορού DANSE BASE. Δασκάλα χορού με μεγάλη εμπειρία σε παιδιά προσχολικής και πρώτο-σχολικής ηλικίας, φέρνει στον πλανήτη μουσικές και παραμύθια και δείχνει στα παιδιά την ομορφιά του χορού και της κίνησης!
 • Εικαστικό εργαστήρι για παιδιά σχολικής ηλικίας! Η εικαστική ψυχοθεραπεύτρια Αγγέλα Μυλωνάκου συντονίζει την ομάδα μεγαλύτερων παιδιών σε κατασκευές και εικαστικές δράσεις, δείχνοντας πόσο όμορφο είναι το παιχνίδι με τα χρώματα και τον πηλό ακόμα και σε μεγαλύτερες ηλικίες!

Για τους γονείς:

 • Γιατί το παιδί μου δεν διαβάζει; Γιατί δεν μπορώ να βοηθήσω στην οργάνωση μελέτης; Τι είναι η δυσλεξία; Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;
  Ειδικός παιδαγωγός απαντάει σε ερωτήσεις σε σχέση με τις δυσκολίες των παιδιών στο σχολείο, στη γραφή, την ανάγνωση και τους αριθμούς και συμβουλεύει δείχνοντας τρόπους για να κάνετε το παιδί να διαβάσει μαζί σας!

13.00 – 14.00
Για παιδιά:

 • Προβολή ταινίας και χαλάρωση. Τα παιδιά θα απασχοληθούν με προβολή παιδικής ταινίας, ζωγραφική και παιχνίδι ώστε να μπορέσουν οι γονείς να συζητήσουν με τους ειδικούς χωρίς ενοχλήσεις!

Για γονείς:

 • Ρώτησε το γιατρό! Ο συνεργάτης μας και ψυχίατρος παιδιών και εφήβων Θ. Κανελλόπουλος συζητάει με τους γονείς και απαντάει σε ερωτήσεις και προβληματισμούς.
  Ρωτήστε για τις πιο συνηθισμένες διαταραχές, για τα προβλήματα συμπεριφοράς, για την υπερκινητικότητα, την επιθετική και προκλητική συμπεριφορά, για τον εθισμό στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα παιχνίδια, για τις διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές, τις μαθησιακές δυσκολίες κ.α.

Παράλληλη δράση για γονείς:

 • Φροντίζω τον εαυτό μου! Η ψυχολόγος Δάφνη Αρετάκη παίζει με του γονείς δείχνοντας τη σημασία που έχει η έκφραση και η χαλάρωση στην ενήλικη ζωή. Φτιάχνουμε ομάδα ενηλίκων και μέσα από συζήτηση και εικαστικές δράσεις ταξιδεύουμε με το παιχνίδι όπως τα παιδιά μας!

Πρόγραμμα ημέρας

Πρόγραμμα ημέρας

Ανοικτή ημέρα για παιχνίδι και ενημέρωση!

Ανοικτή ημέρα για παιχνίδι και ενημέρωση!

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter