Με την πολυετή εμπειρία της ομάδας μας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, παρατηρήσαμε ότι λόγω του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και της βεβαρημένης ελληνικής κοινωνίας και οικογένειας, ολοένα και περισσότερα παιδιά εμφανίζουν δυσκολίες στη μάθηση, στην οργάνωση, στη συναισθηματική ανάπτυξη και στις σχέσεις με τους συμμαθητές τους, έτσι δημιουργήθηκαν οι ομάδες μελέτης. Καταγράψαμε επίσης το αίτημα πολλών γονέων των οποίων τα παιδιά βρίσκονταν σε προγράμματα μαθησιακής υποστήριξης, αλλά αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα με την καθημερινή προετοιμασία τους για το σχολείο.

Με γνώμονα λοιπόν την γενίκευση της γνώσης και του κόπου ενός μαθητή με δυσκολίες και στην τάξη του σχολείου, αλλά και την αυτονομία των μαθητών μας στο καθημερινό διάβασμα, δημιουργήσαμε το Μικρό Σχολείο του Πλανήτη, το οποίο λειτουργεί σαν εξειδικευμένο κέντρο μελέτης για παιδιά με δυσκολίες μάθησης, προσοχής και συγκέντρωσης. Το Μικρό Σχολείο θέλει να αποτελέσει ένα «καταφύγιο» για τους μαθητές, οι οποίοι εκτός από τη καθημερινή τους μελέτη σε ομάδες θα μπορούν να υποστηρίζονται και ατομικά σε τυχόν δυσκολίες στην ύλη και θα διδάσκονται πώς να οργανώνονται και να αυτονομούνται στο διάβασμα.

Ομάδες Μελέτης – Ο στόχος μας 

Στόχος μας είναι τα παιδιά μας να δεθούν με την ομάδα και τους δασκάλους τους, να αναγνωρίσουν τις δυσκολίες τους, να τις δεχτούν και να δουλέψουν παραπάνω γι’ αυτές. Να νιώσουν καλά με την προσπάθειά τους και να οδηγηθούν σε βάθος χρόνου σε αυτονομία στο διάβασμα.

 •  Το Μικρό Σχολείο απευθύνεται σε μαθητές από πρώτη δημοτικού έως και την Τρίτη τάξη του γυμνασίου.
 •  Τα τμήματά μας λειτουργούν 15.00 – 17.45 για το δημοτικό και 15.30 – 18.30 για το γυμνάσιο. Κατόπιν συνεννόησης, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας νέων τμημάτων.
 •  Οι ομάδες μελέτης μας λειτουργούν κανονικά σε περιπτώσεις εκδρομών ή σχολικής αργίας την επόμενη μέρα. Επίσης είμαστε ανοιχτά Χριστούγεννα και Πάσχα πλην από επίσημες αργίες ή κατόπιν συνεννόησης.
 •  Ο αριθμός των μαθητών ποικίλει και μπορεί να αλλάξει μέσα στη χρονιά, αφού στόχος μας δεν είναι άλλος από την ποιότητα των υπηρεσιών μας. Οι ομάδες των μαθητών είναι «ζωντανές» μέσα στη χρονιά και μπορεί να αλλάξουν, όμως αυτό συμβαίνει λόγω της άνεσης του χώρου μας και των πολλών συνεργατών μας και φυσικά με την διασφάλιση πως η δουλειά μας θα γίνεται όπως ακριβώς πρέπει.

Γιατί να επιλέξω τις ομάδες μελέτης στο Μικρό Σχολείο του Πλανήτη;

 • Γιατί η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους πάνω στην ειδική αγωγή δασκάλους και καθηγητές, με εμπειρία σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
 • Γιατί υπάρχει συνεχής ενημέρωση, γραπτές αξιολογήσεις και επικοινωνία με άλλους δασκάλους/ ειδικούς/ πλαίσια που δουλεύουν με το παιδί.
 • Γιατί έχουμε εξειδικευμένες γνώσεις και υλικό να χειριστούμε τις δυσκολίες των μαθητών μας και τις κατάλληλες ειδικότητες μες στον χώρο μας να παραπέμψουμε αν χρειαστεί.
 • Γιατί στον χώρο μας υπάρχει ψυχολόγος αν κάποιος μαθητής χρειαστεί υποστήριξη, καθώς και καθοδήγηση σωστού χειρισμού συμπεριφορών για γονείς αλλά και για τον δάσκαλο της τάξης του σχολείου.
 • Γιατί οι ώρες μελέτης είναι περισσότερες ώστε να μπορεί να επιτευχθεί αυτονομία, να οργανώνεται η ύλη διαγωνισμάτων, αλλά και να δουλεύονται οι μαθητές μας με έξτρα, προσαρμοσμένο υλικό.
 • Γιατί κάθε παιδί προτού ενταχθεί στην ομάδα, αξιολογείται και δοκιμάζεται εντελώς δωρεάν. Έτσι διασφαλίζεται το επίπεδο και η δουλειά όλων, χωρίς να κλονίζεται η ομάδα με κάθε αλλαγή.
 • Γιατί είμαστε απόλυτα ειδικευμένοι στον χώρο της εκπαίδευσης μαθητών με δυσκολίες και της υποστήριξης των οικογενειών τους. Γι αυτό και στο Μικρό Σχολείο δεν ασχολούμαστε με την σίτιση των μαθητών μας, με τη μεταφορά ή τη φύλαξη. Οι υπηρεσίες μας αφορούν αποκλειστικά στην εκπαίδευση.
 • Γιατί είμαστε ο πρώτος και παλαιότερος χώρος μελέτης στην περιοχή μας και ο μόνος εξειδικευμένος για παιδιά με δυσκολίες μάθησης.
 • Γιατί ο χώρος και το μεράκι όλης της ομάδας μας με επικεφαλής τη Φανή, θα σας πείσουν από την πρώτη επίσκεψη.

Κλείστε το ραντεβού σας και ελάτε για μια δωρεάν αξιολόγηση και μια ξενάγηση στον χώρο μας.

Το διάβασμα στο Μικρό Σχολείο γίνεται μαζί με φίλους και συμμαθητές και διαφοροποιείται πολύ από την υποστήριξη ενός φροντιστηρίου ή ενός δασκάλου στο σπίτι.

Τα παιδιά σε μικρές ομάδες μελέτης μέσα σε έναν ευχάριστο χώρο που τους δημιουργεί την οικειότητα του σπιτιού τους, μελετούν τα μαθήματα της επόμενης ημέρας μέσα σε τρεις ώρες κάθε μέρα. Ο χρόνος είναι ειδικά μελετημένος ώστε τα παιδιά με μεγαλύτερο φόρτο εργασίας (μεγάλες τάξεις δημοτικού & γυμνάσιο) να προλαβαίνουν να ολοκληρώσουν.

Για τα μικρότερα παιδιά μας, οι τρεις ώρες είναι αρκετές ώστε να κάνουν πολλά μικρά διαλείμματα, να έχουν ευκαιρίες ώστε να προσπαθήσουν χωρίς τη βοήθεια του δασκάλου, αλλά και να τους μείνει χρόνος για δημιουργικές δραστηριότητες με τους φίλους τους.

Ειδικοί παιδαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές βρίσκονται συνέχεια δίπλα στα παιδιά ώστε να τα βοηθήσουν όποτε χρειαστεί, αλλά και να τα καθοδηγήσουν σωστά ώστε να τα καταφέρουν μόνα τους! Αυτό είναι που διαφοροποιεί τη μελέτη στο Μικρό Σχολείο σε σχέση με άλλες μεθόδους υποστήριξης.

Εδώ, ο σχεδιασμός του χρόνου και του τρόπου μελέτης στοχεύει στο να χτίσει τις βάσεις για την αυτονόμηση των μαθητών μας στο διάβασμα.

Για εμάς θα είναι τεράστια χαρά να βλέπουμε τους μαθητές του Μικρού Σχολείου να αυτονομούνται έπειτα από ένα ή δυο χρόνια συμμετοχής στα προγράμματά μας των ομάδων μελέτης και να μπορούν μόνοι τους πλέον να οργανώσουν την καθημερινή μελέτη στο σπίτι τους.