Η Φανή

Λογοθεραπεία και Ειδική Αγωγή στη Γλυφάδα

Σπούδασα Λογοθεραπεία στο Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων, απ’ όπου αποφοίτησα το 2004. Αμέσως ξεκίνησα να εργάζομαι σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκα με την αποκατάσταση αρθρωτικών, φωνολογικών και συναφών διαταραχών, καθώς και με την παρέμβαση σε μαθησιακές δυσκολίες.

Το 2007, όταν συνεργάστηκα με ένα ειδικό σχολείο ως λογοθεραπεύτρια, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στην ειδική αγωγή με στόχο την εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση σε πολύπλοκες διαταραχές, όπως αυτές που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Ξεκίνησα παρακολουθώντας ένα ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης για τις γενικευμένες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες τύπου Δυσλεξίας, πιστοποιημένο από τον Edexcel, το Βρετανικό Οργανισμό πιστοποίησης παιδαγωγικών επιστημών.

Ολοκληρώνοντας αυτό το πρόγραμμα, ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος, μου πρόσφερε υποτροφία για τη φοίτησή μου σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Nottingham Trent University με τίτλο Master in Special & Inclusive Education. Την ίδια περίοδο, εξειδικεύθηκα και στη Β’ Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων παρακολουθώντας το ετήσιο πρόγραμμα σπουδών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με γνώμονα τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση συμμετείχα σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς και σε εκπαιδεύσεις εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας και διδακτικών προσεγγίσεων παιδιών με αυτισμό και μαθησιακών δυσκολιών.

Τελευταία, έπειτα από χρόνια δουλειάς και μελέτης, συμμετείχα σε συνέδρια ειδικής αγωγής και παιδοψυχιατρικής ως εισηγήτρια, παρουσιάζοντας έρευνα για τις μαθησιακές δυσκολίες, τη σχολική απόρριψη και την παραβατικότητα. Η ανακοίνωση του συνεδρίου της ειδικής αγωγής βρίσκεται υπό έκδοση από την Εταιρεία Ειδικής παιδαγωγικής Ελλάδος.

Τέλος, λόγω της διαρκούς επικοινωνίας με γονείς, εκπαιδεύτηκα στη συμβουλευτική και το συντονισμό ομάδων Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, σύμφωνα με το εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη. Συνδυάζοντας την εμπειρία με τα παιδιά και τις γνώσεις της πρόληψης και της συμβουλευτικής, συχνά συζητάμε με τους γονείς, είτε προσωπικά είτε σε ομάδες, για θέματα που τους απασχολούν ή μπορεί να τους απασχολήσουν στο μέλλον.

Ο πλανήτης

Έπειτα από χρόνια δουλειάς σε ομάδες και αργότερα τη δημιουργία ενός γραφείου λογοθεραπείας στη Γλυφάδα το 2007, το 2012 αποφάσισα να επεκτείνω τις δραστηριότητες και τις συνεργασίες μου και να τις στεγάσω σε έναν όμορφο χώρο, έτσι γεννήθηκε ο πλανήτης. Ο πλανήτης της Φανής δημιουργήθηκε με στόχο να γίνει ένας πλανήτης μάθησης και υποστήριξης για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους!

Ξεκινήσαμε από έναν όμορφο, μικρό χώρο κοντά στη γειτονιά που μεγάλωσα στην Άνω Γλυφάδα και μέσα σε έναν χρόνο και κάτι, διπλασιαστήκαμε! Ο Πλανήτης συνεχίζει και βρίσκεται στην Άνω Γλυφάδα σε 140 και πλέον τετραγωνικά μέτρα με πλούσιο υλικό και μεγάλους χώρους για τα παιδιά.

Βρισκόμαστε επί της πολύ κεντρικής λεωφόρου Δημ. Γούναρη, κοντά στη διασταύρωση με την Ανθέων και σχεδόν απέναντι από το ταχυδρομείο. Ο χώρος μας έχει πάρκιν πιλοτής κι έτσι δε χρειάζεται να δυσκολευτείτε με το αυτοκίνητο.

Στην ομάδα του Πλανήτη συνεχώς προστίθενται συνεργάτες, ανάλογα με τις ανάγκες κάλυψης των παιδιών και των οικογενειών τους. Τα προγράμματα παρέμβασης, οι στόχοι και οι συζητήσεις με τους γονείς οργανώνονται και ελέγχονται από την επιστημονικά υπεύθυνη του χώρου Φανή Βαγγελάτου, τα μαθήματα όμως εκτελούνται από αξιόλογους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων:

Λογοθεραπεία



Αιμιλία Γαλούνη

aimiliaΗ Αιμιλία είναι λογοθεραπεύτρια, απόφοιτος του Queen Margaret University. Ήρθε στην ομάδα του πλανήτη τον Οκτώβρη του 2013 και αμέσως έδειξε ομαδικό πνεύμα, προσαρμοστικότητα και ευελιξία. Έχει παρακολουθήσει πάρα πολλά σεμινάρια εκπαίδευσης εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας και παρέμβασης και έχει δουλέψει ήδη με παιδιά με πολλές και διαφορετικές δυσκολίες. Αναζητά συνεχώς νέο υλικό και ιδέες, επιμορφώνεται και εποπτεύεται τακτικά από καταξιωμένους λογοθεραπευτές και θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Λογοθεραπεία - ΓεωργίαΗ Γεωργία είναι κάτοχος δυο πτυχίων καθώς πέρα από την αποφοίτησή της από το τμήμα Λογοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Πάτρας, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της και σε Ι.Ε.Κ. Φυσικοθεραπείας. Μετά την πρακτική της άσκηση ως λογοθεραπεύτρια, ανάλαβε τη λειτουργία και τα περαστικά του γραφείου με το οποίο συνεργαζόταν κι έτσι απέκτησε γρήγορα εμπειρία και γνώση σε πολλά διαφορετικά περιστατικά, καθώς και εφάρμοσε πρακτικές Νευρολειτουργικής Αναδιοργάνωση Padovan σε παιδιά με αυτισμό και νευρολογικές δυσκολίες. Μπήκε στην ομάδα μας τον Ιανουάριο του 2014 ως εξωτερικός συνεργάτης και πολύ γρήγορα έγινε τακτικό μέλος του Πλανήτη και μέλος της διεπιστημονικής μας ομάδας.

Ειρήνη Παπαδιαμοντοπούλου

Λογοθεραπεία - ΕιρήνηΗ Ειρήνη ξεκίνησε τις παιδαγωγικές της σπουδές στο τμήμα Φ.Π.Ψ. στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου πήρε το πρώτο της πτυχίο. Θέλοντας να προχωρήσει τις σπουδές της στον χώρο της ειδικής αγωγής, φοίτησε τέσσερα ακόμη χρόνια στο Queen Margaret University από όπου έλαβε την εκπαίδευση και τον τίτλο της Λογοθεραπεύτριας. Ασχολείται χρόνια με τη θεραπευτική ιππασία και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια. Ξεκίνησε τη συνεργασία με την ομάδα του Πλανήτη ως εξωτερικός συνεργάτης παράλληλης στήριξης τον Σεπτέμβρη του 2014. Αμέσως προσαρμόστηκε άψογα στον ολιστικό τρόπο δουλειάς και προσέγγισης της ομάδας μας κι έγινε τακτική και πολύτιμη συνεργάτιδα του Πλανήτη.

Εργοθεραπεία


Πένυ Κεφαλά

Εργοθεραπεία - ΠένυΗ Πένυ είναι εργοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών με εμπειρία σε παιδιά, αλλά και σε ψυχιατρικά ασθενείς. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του παιχνιδιού και του συναισθήματος στην παιδική ηλικία και είναι συν-δημιουργός της ιστοσελίδας www.epitrapaizoume.gr, όπου αρθρογραφεί για παιχνίδια που βοηθούν στην ανάπτυξη κινητικών και άλλων δεξιοτήτων. Επίσης, είναι γνώστης της Νοηματικής Γλώσσας και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας. Ξεκίνησε τη συνεργασία με την ομάδα του Πλανήτη τον Σεπτέμβρη του 2014, αναλαμβάνοντας παιδάκια με δυσκολίες κινητικής ανάπτυξης, αλλά και συναισθηματικής έκφρασης και αποτελεί έκτοτε πολύτιμο μέλος της διεπιστημονικής μας ομάδας.

Χρυσή Καρυτσιώτη

Εργοθεραπεία - ΧρυσήΗ Χρυσή είναι εργοθεραπεύτρια, απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών με εμπειρία σε αναπτυξιακές διαταραχές, αλλά και σε νευρολογικά και ορθοπαιδικά περιστατικά. Έχει υπάρξει αθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής και στίβου, γεγονός που την έχει οδηγήσει σε βαθύτερη γνώση του σώματος και της αποφυγής καταπόνησής του με την άσκηση. Επίσης, είναι γνώστης της Νοηματικής Γλώσσας και κάτοχος επάρκειας της διδασκαλίας της. Ξεκίνησε τη συνεργασία της με την ομάδα του Πλανήτη τον Σεπτέμβριο του 2014, αναλαμβάνοντας την αξιολόγηση και την παρέμβαση παιδιών με κινητικές και άλλου τύπου δυσκολίες και μαζί με την Πένυ συνεργάζονται άψογα και αποτελούν τη βασική ομάδα εργοθεραπευτών.

Γραμματεία


Γιώτα Μπαρκονίκου

ΓιώταΗ Γιώτα έχει αναλάβει την οργάνωση των προγραμμάτων, των ραντεβού και την επικοινωνία με τους γονείς. Με το χαμόγελο και την ευγένειά της φροντίζει για την καλή συνεννόηση όλων. Έχει σπουδάσει σχεδιασμό & διαχείριση ηλεκτρονικών υπολογιστών και υποστήριξη γραφείου κι έχει προϋπηρεσία σε αντίστοιχες θέσεις εταιριών. Είναι μητέρα δύο αγοριών, του Γιώργου και του Μάριου. Από τον Σεπτέμβρη του 2014 είναι στην ομάδα του Πλανήτη αποτελώντας σημαντικό παράγοντα της καλής λειτουργίας, της συνέπειας και της οργάνωσης του χώρου και της ομάδας.


Aν θέλετε βα μάθετε περισσότερα για τους συνεργάτες μας για τις μαθησιακές δυσκολίες και τη μελέτη, επισκεφτείτε τη σελίδα του Μικρού Σχολειου.

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter