Η Φανή

Λογοθεραπεία και Ειδική Αγωγή στη Γλυφάδα

Σπούδασα Λογοθεραπεία στο Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων, απ’ όπου αποφοίτησα το 2004. Αμέσως ξεκίνησα να εργάζομαι σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκα με την αποκατάσταση αρθρωτικών, φωνολογικών και συναφών διαταραχών, καθώς και με την παρέμβαση σε μαθησιακές δυσκολίες.

Το 2007, όταν συνεργάστηκα με ένα ειδικό σχολείο ως λογοθεραπεύτρια, αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στην ειδική αγωγή με στόχο την εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση σε πολύπλοκες διαταραχές, όπως αυτές που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Ξεκίνησα παρακολουθώντας ένα ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης για τις γενικευμένες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες τύπου Δυσλεξίας, πιστοποιημένο από τον Edexcel, το Βρετανικό Οργανισμό πιστοποίησης παιδαγωγικών επιστημών.

Ολοκληρώνοντας αυτό το πρόγραμμα, ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος, μου πρόσφερε υποτροφία για τη φοίτησή μου σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών από το Βρετανικό Πανεπιστήμιο Nottingham Trent University με τίτλο Master in Special & Inclusive Education. Την ίδια περίοδο, εξειδικεύθηκα και στη Β’ Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων παρακολουθώντας το ετήσιο πρόγραμμα σπουδών στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Με γνώμονα τη διαρκή ενημέρωση και εκπαίδευση συμμετείχα σε πολλά σεμινάρια και συνέδρια ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς και σε εκπαιδεύσεις εναλλακτικών μεθόδων επικοινωνίας και διδακτικών προσεγγίσεων παιδιών με αυτισμό και μαθησιακών δυσκολιών.

Τελευταία, έπειτα από χρόνια δουλειάς και μελέτης, συμμετείχα σε συνέδρια ειδικής αγωγής και παιδοψυχιατρικής ως εισηγήτρια, παρουσιάζοντας έρευνα για τις μαθησιακές δυσκολίες, τη σχολική απόρριψη και την παραβατικότητα. Η ανακοίνωση του συνεδρίου της ειδικής αγωγής βρίσκεται υπό έκδοση από την Εταιρεία Ειδικής παιδαγωγικής Ελλάδος.

Τέλος, λόγω της διαρκούς επικοινωνίας με γονείς, εκπαιδεύτηκα στη συμβουλευτική και το συντονισμό ομάδων Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, σύμφωνα με το εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη. Συνδυάζοντας την εμπειρία με τα παιδιά και τις γνώσεις της πρόληψης και της συμβουλευτικής, συχνά συζητάμε με τους γονείς, είτε προσωπικά είτε σε ομάδες, για θέματα που τους απασχολούν ή μπορεί να τους απασχολήσουν στο μέλλον.

Ο πλανήτης

Έπειτα από χρόνια δουλειάς σε ομάδες και αργότερα τη δημιουργία ενός γραφείου λογοθεραπείας στη Γλυφάδα το 2007, το 2012 αποφάσισα να επεκτείνω τις δραστηριότητες και τις συνεργασίες μου και να τις στεγάσω σε έναν όμορφο χώρο, έτσι γεννήθηκε ο πλανήτης. Ο πλανήτης της Φανής δημιουργήθηκε με στόχο να γίνει ένας πλανήτης μάθησης και υποστήριξης για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους!

Στην ομάδα του Πλανήτη συνεχώς προστίθενται συνεργάτες, ανάλογα με τις ανάγκες κάλυψης των παιδιών και των οικογενειών τους. Τα προγράμματα παρέμβασης, οι στόχοι και οι συζητήσεις με τους γονείς οργανώνονται και ελέγχονται από την επιστημονικά υπεύθυνη του χώρου Φανή Βαγγελάτου, τα μαθήματα όμως εκτελούνται από αξιόλογους συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων.

Visit Us On FacebookVisit Us On Twitter