Έπειτα από επιθυμία χρόνων για ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών σε παιδιά με δυσκολίες που βρίσκονται στα χρόνια πρώτης σχολικής ηλικίας (2-4 χρονών), ο πλανήτης της Φανής δημιουργεί ένα πρότυπο τμήμα πρώιμης παρέμβασης που λειτουργεί πρωινές ώρες αντί σχολείου και περιλαμβάνει ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης με:

 

Σε ποιους απευθύνεται

  Το πρόγραμμα είναι ιδανικό για παιδάκια μεταξύ δύο και τεσσάρων ετών αφού αποτελεί έναν ιδανικό “προπομπό” για την ένταξή τους λίγο αργότερα σε τυπικό σχολικό πλαίσιο. Αφορά σε παιδάκια αυτής της ηλικιακής ομάδας που έχουν μείνει πίσω αναπτυξιακά  σε έναν ή περισσότερους τομείς (λόγος, επικοινωνία, παιχνίδι, κοινωνικές δεξιότητες, κίνηση κλπ), ανεξαρτήτου διάγνωσης. Πρόκειται για τα παιδιά τα οποία χρειάζονται και εξατομικευμένη παρέμβαση για να βοηθηθούν στις δυσκολίες τους, αλλά και ομαδικό πλαίσιο ώστε να αρχίσουν να αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες και παιχνίδι. Τα παιδάκια δηλαδή, τα οποία δύσκολα θα εντάσσαμε σε σχολικό πλαίσιο χωρίς παράλληλη στήριξη.

 

Λειτουργία προγράμματος

  Το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης του πλανήτη λειτουργεί Δευτέρα ως Παρασκευή από τις εννιά ως τη μία και μισή (9.00 – 13.30).  Μέσα σε αυτές τις ώρες, τα παιδιά σε ομάδες παίζουν, αλληλοεπιδρούν, μαθαίνουν, κάνουν χρήση της κλειστής θερμαινόμενης πισίνας, βγαίνουν έξω σε κοντινή πιστοποιημένη παιδική χαρά και αυτονομούνται όσο γίνεται σε καθημερινές δραστηριότητες. Επίσης, σε ατομικό επίπεδο λαμβάνουν τις εξατομικευμένες τους θεραπείες με λογοθεραπευτή και εργοθεραπευτή ώστε να έχουν ένα πλήρες, ολοκληρωμένο και εντατικό πρόγραμμα παρέμβασης σε όλα τα επίπεδα. Τα παιδιά έχουν μαζί τους σνακ το οποίο μπορεί να λειτουργήσει κι αυτό ως θεραπευτικός στόχος (προετοιμασία, απευαισθητοποίηση, μάσηση-κατάποση, λαβή κλπ).

  Για μια ακόμα φορά ο πλανήτης καινοτομεί και καλεί γονείς/φροντιστές να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης μαζί με το παιδί! Αυτό σημαίνει πως έπειτα από συνεννόηση, καθένας θα μπορεί να έρχεται και να παρακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα του παιδιού ώστε να εκπαιδευτεί και να εξοικειωθεί με τεχνικές επικοινωνίας, παιχνιδιού και αυτονομίας με σκοπό τη γενίκευση και στο σπίτι.

  Τέλος, κάθε οικογένεια ενημερώνεται τακτικά για τους στόχους και την πρόοδο κάθε παιδιού με ατομικές συναντήσεις.

 

Στόχος του προγράμματος

  Στόχος του προγράμματος της πρώιμης παρέμβασης είναι να καταφέρουμε να βοηθήσουμε τα παιδάκια που δε θα μπορούσαν να σταθούν αρχικά μόνα τους σε ένα σχολικό πλαίσιο, τελικά να τα καταφέρουν! Θέλουμε μέσα από τη μικρή μας ομάδα, αλλά και τη συνεχή βελτίωση των δεξιοτήτων των παιδιών μας μέσα από τις θεραπείες, να καταφέρουμε έπειτα από ένα ή δυο χρόνια παρακολούθησης του τμήματός μας, να τα εντάξουμε στο σχολείο της γειτονιάς τους! Η επιτυχία μας εξαρτάται από το πόσα παιδιά δε θα μας έχουν ανάγκη έπειτα από ένα διάστημα μαζί μας και, όπως έχει δείξει η πορεία του πλανήτη ως τώρα, αυτό μας δίνει δύναμη και επιτυχία.

 

Γιατί να επιλέξω το πρόγραμμα πρώιμης παρέμβασης του πλανήτη;

  • Γιατί αφορά σε πολύ συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα η οποία αυτομάτως σημαίνει παρόμοιες δυσκολίες σε παιδιά που γνωρίζουμε πως δύσκολα “ομαδοποιούνται” κατά τα άλλα.
  • Γιατί εμπλέκει τους γονείς οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί αρωγοί στην πρώιμη παρέμβαση.
  • Γιατί ο χώρος είναι άρτια εξοπλισμένος ώστε τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε πάρα πολλές κινητικές δραστηριότητες που τόσο πολύ έχουν ανάγκη σε αυτήν την ηλικία.
  • Γιατί είναι το μοναδικό πρόγραμμα πρώιμης που έχει πρόσβαση σε νερό χειμώνα-καλοκαίρι.
  • Γιατί το πρόγραμμα εποπτεύεται από πολύ έμπειρο ειδικό με εξειδίκευση τόσο στην επικοινωνία όσο και στην κίνηση.
  • Γιατί όραμά μας είναι τελικά η ένταξη των παιδιών στο σχολείο.
  • Γιατί αγαπάμε πάρα πολύ αυτό που κάνουμε!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για ραντεβού γνωριμίας και δωρεάν αξιολόγηση!