Η Φανή:

Σπούδασα Λογοθεραπεία στο Τ.Ε.Ι. Ιωαννίνων, απ’ όπου αποφοίτησα το 2004. Αμέσως ξεκίνησα να εργάζομαι σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκα με την αποκατάσταση αρθρωτικών, φωνολογικών και συναφών διαταραχών, καθώς και με την παρέμβαση σε μαθησιακές δυσκολίες.

Το 2007 αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στην ειδική αγωγή με στόχο την εξατομικευμένη και ολοκληρωμένη παρέμβαση σε πολύπλοκες διαταραχές, όπως αυτές που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού και άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Έτσι, παρακολούθησα διάφορες εκπαιδεύσεις, μια εξ αυτών και στη Β’ Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων, ενώ ολοκλήρωσα με υποτροφία Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ειδική Αγωγή με τίτλο «Master in Special and Inclusive Education» και κύριο προσανατολισμό την ένταξη και τη συνεκπαίδευση.

Παράλληλα εκπαιδευόμουν σε διάφορες μεθόδους παρέμβασης και υποστήριξης, κάτι που κυνηγάω να κάνω μέχρι και σήμερα.

Έπειτα από χρόνια δουλειάς και μελέτης, συμμετείχα σε συνέδρια ειδικής αγωγής και παιδοψυχιατρικής και ως εισηγήτρια, παρουσιάζοντας έρευνα για τις μαθησιακές δυσκολίες, τη σχολική απόρριψη και την παραβατικότητα. Η ανακοίνωση του συνεδρίου της ειδικής αγωγής έχει εκδοθεί από την Εταιρεία Ειδικής παιδαγωγικής Ελλάδος.

Τέλος, λόγω της διαρκούς επικοινωνίας με γονείς, εκπαιδεύτηκα στη συμβουλευτική και το συντονισμό ομάδων Σχολών Γονέων από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Σχολών Γονέων, σύμφωνα με το εξελικτικό σύστημα της Μαρίας Χουρδάκη.

Συνδυάζοντας την εμπειρία με τα παιδιά και τις γνώσεις της πρόληψης της συμβουλευτικής αλλά και της εξειδίκευσής μου στην τροποποίηση συμπεριφοράς, συχνά συζητάμε με τους γονείς, είτε προσωπικά είτε σε ομάδες, για θέματα που τους απασχολούν ή μπορεί να τους απασχολήσουν στο μέλλον.

Ο πλανήτης:

Έπειτα από χρόνια δουλειάς σε ομάδες και αργότερα τη δημιουργία ενός γραφείου λογοθεραπείας στη Γλυφάδα το 2007, το 2012 αποφάσισα να επεκτείνω τις δραστηριότητες και τις συνεργασίες μου και να τις στεγάσω σε έναν όμορφο χώρο, έτσι γεννήθηκε ο πλανήτης. Ο πλανήτης της Φανής δημιουργήθηκε με στόχο να γίνει ένας πλανήτης μάθησης και υποστήριξης για όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους!

Σύντομα το όραμά μου για πολυπαραγοντική και συστημική παρέμβαση με έμφαση στην οικογένεια αλλά και στο σχολείο αγκαλιάστηκε από πολλές οικογένειες, μετακόμισε και ξανά μετακόμισε για να μας χωράει όλους και εγκαταστάθηκε τελικά σε έναν χώρο 450τμ, άρτια εξοπλισμένο και όμορφο, στην γειτονιά που γεννήθηκα και μεγάλωσα, στην Άνω Γλυφάδα.

Μέσα στον πλανήτη λειτουργούν και τα προγράμματα του Μικρού Σχολείου που αναφέρονται στα εξειδικευμένα τμήματα μελέτης και μαθησιακής παρέμβασης, καθώς και το πρόγραμμα Μαθαίνω Αλλιώς που πρόκειται για την εκμάθηση αγγλικών αποκλειστικά σε μαθητές με δυσλεξία ή άλλου τύπου δυσκολίες.

Επισκεφθείτε τον πλανήτη και γνωρίστε μας ! 

Η ομάδα:

Η ομάδα μας αποτελείται από νέους ανθρώπους, εξειδικευμένους, με μεράκι και αγάπη για τα παιδιά και την ειδική αγωγή.

Λογοθεραπευτές και εργοθεραπευτές ασχολούμαστε με τα παιδιά σε αναπτυξιακό επίπεδο λόγου, επικοινωνίας, κίνησης, οργάνωσης και προσοχής, ενώ ειδικοί παιδαγωγοί (δάσκαλοι, φιλόλογοι και μαθηματικοί) -αναλαμβάνουν απόλυτα εξειδικευμένα- το κομμάτι της μαθησιακής υποστήριξης και της οργάνωσης της μελέτης.

Στην ομάδα επίσης υπάρχει εξειδικευμένος παιδοψυχολόγος οποίος παρακολουθεί τα παιδιά μας και ακούει τα αιτήματα των θεραπευτών και των δασκάλων μας για περαιτέρω διερεύνηση. Ο ψυχολόγος αναλαμβάνει και αιτήματα συμβουλευτικής γονέων.

Επίσης συνεργαζόμαστε με γιατρούς παιδοψυχιάτρους τόσο για το κομμάτι της διαφοροδιάγνωσης, όσο της εποπτείας όπου υπάρχει ανάγκη.

Τέλος, το πρόγραμμα Μαθαίνω Αλλιώς τα αγγλικά μου εποπτεύεται πλήρως από εμένα την ίδια σε θέματα μαθησιακού προφίλ και συμπεριφοράς, ενώ εφαρμόζεται από καθηγήτρια Αγγλικών ειδικευμένη σε πρόγραμμα εκμάθησης παιδιών με δυσκολίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας και γνωρίστε μας με μια δωρεάν αξιολόγηση!