Θεραπεία συμπεριφοράς:

Η συμπεριφορά είναι ουσιαστικά ο τρόπος με τον οποίο κάνει, ή αρνείται να κάνει κάτι το παιδί μας, γι’ αυτό και αφορά σε πολλούς τομείς, ηλικίες και καθημερινές δραστηριότητες.

Μπορεί να έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί τα συναισθήματά του και τα θέλω του (θυμός, κλάματα, αποστροφή), με τον τρόπο με τον οποίο ξεπερνά ή εμμένει σε αναπτυξιακά και συναισθηματικά στάδια (πιπίλα, μπιμπερό, θηλασμός, συνκοίμηση) ή και με τον τρόπο με τον οποίο αντιστέκεται ή περνάει στην αυτονομία σε δραστηριότητες (φαγητό, εκπαίδευση τουαλέτας, διάβασμα, ένδυση κλπ).

Εμείς στον πλανήτη πιστεύουμε πως η παρέμβαση σε τέτοιο επίπεδο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με οποιουδήποτε άλλου είδους παρέμβασης ακολουθεί ο μαθητής μας (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, μελέτη κλπ), έτσι βασικές συμβουλές και στρατηγικές δίνονται απλόχερα και συχνά από την επικεφαλής της ομάδας μας ή οποία είναι και εξειδικευμένη σε θέματα τροποποίησης συμπεριφοράς.

Αν υπάρχουν εμμένουσες δυσκολίες σε χειρισμούς, τότε με πρόγραμμα το οποίο ορίζουμε από κοινού με την οικογένεια, γονείς και κηδεμόνες, μπορεί να ακολουθήσουν εξατομικευμένο πρόγραμμα τροποποίησης συμπεριφοράς ανάλογα με το αίτημα.