Το νερό είναι ένα μέσον το οποίο χρησιμοποιείται πλέον πολύ στη θεραπεία της κίνησης, των αισθητηριακών δυσκολιών αλλά τελευταία και στην φώνηση (μέσω της εκμάθησης αναπνοών κλπ).

Εμείς στον πλανήτη φτιάξαμε μια κλειστή θερμαινόμενη πισίνα για όλο το χρόνο, ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε θεραπείες τέτοιου είδους με εξειδικευμένους θεραπευτές και με μια πιο ειδική θεραπευτική ματιά σε σχέση με τις μεγάλες πισίνες των κολυμβητηρίων και τα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης.

Η πισίνα μας λειτουργεί επίσης σαν μεγάλο κίνητρο για του μαθητές μας και αποτελεί ευκαιρία και μέσον για πάρα πολλά παιχνίδια με στόχο την επικοινωνία, την κίνηση και την ευχαρίστηση, παραμένοντας στεγνοί!

Σε ποιους απευθύνεται:

  • Σε παιδιά στο φάσμα του αυτισμού που αγαπάνε πολύ το νερό.
  • Σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση ή άλλες κινητικές δυσκολίες.
  • Σε παιδιά με δυσκολίες αισθητηριακής επεξεργασίας.
  • Σε παιδιά με δυσκολίες συντονισμού αναπνοής και φώνησης.
  • Σε παιδιά με δυσκολίες οργάνωσης κίνησης και συντονισμού.
  • Σε ενήλικες με δυσκολίες κίνησης (από εγκεφαλικό επεισόδιο, κρανιογκεφαλικές κακώσεις, τραυματισμούς ή άλλες παθήσεις.

Όλα τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν στις θεραπείες νερού ανεξάρτητα με το αν παρακολουθούν και πρόγραμμα παρέμβασης σε οποιονδήποτε χώρο.

Τα προγράμματα ενηλίκων πραγματοποιούνται συνήθως πρωινές ώρες ώστε να μην υπάρχουν παιδιά στον χώρο ή σαββατοκύριακα κατόπιν συνεννόησης. Υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής προγραμμάτων από τον γυμναστή ή φυσικοθεραπευτή που παρακολουθεί τον θεραπευόμενο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να γνωριστούμε και να συζητήσουμε τις ανάγκες σας.