Με την πολυετή εμπειρία της ομάδας μας σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, παρατηρήσαμε ότι λόγω του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά και της βεβαρημένης ελληνικής κοινωνίας και οικογένειας, ολοένα και περισσότερα παιδιά εμφανίζουν δυσκολίες στη μάθηση, στην οργάνωση, στη συναισθηματική ανάπτυξη και στις σχέσεις με τους συμμαθητές τους, έτσι δημιουργήθηκαν οι ομάδες σχολικής υποστήριξης. Καταγράψαμε επίσης το αίτημα πολλών γονέων των οποίων τα παιδιά βρίσκονταν σε προγράμματα μαθησιακής παρέμβασης, αλλά αντιμετώπιζαν μεγάλο πρόβλημα με την καθημερινή προετοιμασία τους για το σχολείο.

Με γνώμονα λοιπόν την γενίκευση της γνώσης και του κόπου ενός μαθητή με δυσκολίες και στην τάξη του σχολείου, αλλά και την αυτονομία των μαθητών μας στο καθημερινό διάβασμα, δημιουργήσαμε το Μικρό Σχολείο του Πλανήτη, το οποίο λειτουργεί σαν εξειδικευμένο κέντρο σχολικής υποστήριξης για παιδιά με δυσκολίες μάθησης, προσοχής και συγκέντρωσης. Το Μικρό Σχολείο θέλει να αποτελέσει ένα «καταφύγιο» για τους μαθητές, οι οποίοι εκτός από τη διαφοροποιημένη διδασκαλία της ύλης της τάξης τους σε ομάδες, θα μπορούν να υποστηρίζονται και ατομικά σε τυχόν δυσκολίες στην ύλη και θα διδάσκονται πώς να οργανώνονται και να αυτονομούνται στο διάβασμα με την καθοδήγηση και τη συμμετοχή της οικογένειας.

Ομάδες Σχολικής Υποστήριξης – Ο στόχος μας 

Στόχος μας είναι τα παιδιά μας να δεθούν με την ομάδα και τους δασκάλους τους, να αναγνωρίσουν τις δυσκολίες τους, να τις δεχτούν και να δουλέψουν παραπάνω γι’ αυτές. Να νιώσουν καλά με την προσπάθειά τους και να οδηγηθούν σε βάθος χρόνου σε αυτονομία στο διάβασμα, μαθαίνοντας τεχνικές αποκωδικοποίησης της ύλης τους καθώς και τεχνικές οργάνωσης του διαβάσματος στο σπίτι

 • Το Μικρό Σχολείο απευθύνεται σε μαθητές  Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (ΕΠΑΛ) με διαγνωσμένες δυσκολίες μάθησης και προσοχής.
 • Τα τμήματά μας λειτουργούν ΑΝΑ ΤΑΞΗ με μέγιστο αριθμό μαθητών τους 4.
 • Οι ομάδες μας λειτουργούν κανονικά σε περιπτώσεις εκδρομών ή σχολικής αργίας. Επίσης είμαστε ανοιχτά Χριστούγεννα και Πάσχα πλην από επίσημες αργίες ή κατόπιν συνεννόησης.
 • Οι ομάδες των μαθητών είναι «ζωντανές» μέσα στη χρονιά και μπορεί να αλλάξουν στη σύστασή τους, όμως αυτό συμβαίνει λόγω της άνεσης του χώρου μας και των πολλών συνεργατών μας και φυσικά με την διασφάλιση πως η δουλειά μας θα γίνεται όπως ακριβώς πρέπει τηρώντας πάντα τους κανόνες υγιεινής.
 • Κάθε τάξη, ακολουθεί διαφορετικό ωράριο ανάλογα με τον όγκο της ύλης. ¨¨όσο τα παιδιά προχωρούν σε τάξεις, σταδιακά αυξάνονται και οι ώρες ομαδικής διδασκαλίας καθώς τροποποιούνται και οι στόχοι.
 • Τα παιδιά και οι οικογένειές του συναντιούνται ομαδικά μια φορά το μήνα με συνεργάτη μας παιδοψυχολόγο. Οι ομάδες και τα θέματα συζήτησης καθορίζονται καλύτερα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς όταν γνωρίζουμε πλέον τη σύσταση των τμημάτων.
 • Κάθε οικογένεια μπορεί μια φορά το μήνα να ζητήσει να συμμετάσχει ένα μέλος της στο μάθημα (open class). Με αυτόν τον τρόπο, συνήθως ο γονιός που έρχεται, βλέπει τις μεθόδους οργάνωσης και διδασκαλίας, μπορεί να έχει σαφή άποψη για τις δυσκολίες και τις επιδόσεις του παιδιού του και μπορεί να μεταφέρει τη διδασκαλία και στο σπίτι όπου παρατηρείται και η συχνότερη δυσκολία.

Γιατί να επιλέξω τις ομάδες σχολικής υποστήριξης στο Μικρό Σχολείο του Πλανήτη;

 • Γιατί η ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους πάνω στην ειδική αγωγή δασκάλους και καθηγητές, με εμπειρία σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
 • Γιατί υπάρχει συνεχής ενημέρωση, γραπτές αξιολογήσεις και επικοινωνία με άλλους δασκάλους/ ειδικούς/ πλαίσια που δουλεύουν με το παιδί.
 • Γιατί έχουμε εξειδικευμένες γνώσεις και υλικό να χειριστούμε τις δυσκολίες των μαθητών μας και τις κατάλληλες ειδικότητες μες στον χώρο μας να παραπέμψουμε αν χρειαστεί.
 • Γιατί στον χώρο μας υπάρχει ψυχολόγος αν κάποιος μαθητής χρειαστεί υποστήριξη, καθώς και καθοδήγηση σωστού χειρισμού συμπεριφορών για γονείς αλλά και για τον δάσκαλο της τάξης του σχολείου.
 • Γιατί δε μιλάμε για μελέτη αλλά για διαφοροποιημένη διδασκαλία και αυτονομία τελικά του μαθητή στο σχολείο και στο σπίτι.
 • Γιατί κάθε παιδί προτού ενταχθεί στην ομάδα, αξιολογείται και δοκιμάζεται εντελώς δωρεάν. Έτσι διασφαλίζεται το επίπεδο και η δουλειά όλων, χωρίς να κλονίζεται η ομάδα με κάθε αλλαγή.
 • Γιατί είμαστε απόλυτα ειδικευμένοι στον χώρο της εκπαίδευσης μαθητών με δυσκολίες και της υποστήριξης των οικογενειών τους. Γι αυτό και στο Μικρό Σχολείο δεν ασχολούμαστε με την σίτιση των μαθητών μας, με τη μεταφορά ή τη φύλαξη. Οι υπηρεσίες μας αφορούν αποκλειστικά στην εκπαίδευση.
 • Γιατί είμαστε ο πρώτος και παλαιότερος χώρος ομάδων σχολικής υποστήριξης στην περιοχή μας και ο μόνος εξειδικευμένος για παιδιά με δυσκολίες μάθησης.
 • Γιατί ο χώρος και το μεράκι όλης της ομάδας μας με επικεφαλής τη Φανή, θα σας πείσουν από την πρώτη επίσκεψη.

Κλείστε το ραντεβού σας και ελάτε για μια δωρεάν αξιολόγηση και μια ξενάγηση στον χώρο μας.

 

* Για πρώτη φορά, ομάδες υποστήριξης μαθητών ΛΥΚΕΙΟΥ με μαθησιακές δυσκολίες.

Μοναδικές ομάδες υποστήριξης Λυκείου και ΕΠΑΛ με απόλυτα εξειδικευμένους καθηγητές και προσαρμοσμένη διδασκαλία όλων των βασικών μαθημάτων!

Κλείστε ραντεβού για μια ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση και κατοχυρώστε τη θέση σας!